Skip to main content

Ambachtelijk werk gemaakt door Liobaklooster

Laatst vertelde ik over mijn bezoek aan het Sint Lioba klooster in Egmond Binnen en hoe bijzonder ik dat ervaren heb, maar dat was niet alles.

In het klooster gebeurt nog veel meer. Naast het gastenverblijf is er een ´School voor de Vrede´, daar kunnen we allemaal wel iets mee denk ik, en ‘tHuis Lioba: palliatieve respijt zorg, maar ook wordt er aan kunstambacht gedaan.

Een ambacht is o.a. het weven van zijde en van deze stof maken zij gewaden, dit doen ze in opdracht van een familie, met een voorstelling erop. Deze voorstelling weven ze in de stof of maken ze erop door de batik techniek. Een zuster was net met een gewaad van ruwe gele zijde bezig voor een mevrouw. Voor deze mevrouw is het schilderij met de zon en de ganzen van betekenis en dit gewaad wilt zij dan, als zij komt te overlijden, aan en in opgebaard worden.

Dit mooie gewaad wilde ik toch even in het echt zien! Wat een liefde werk…

Debby van der Velden

Vanuit mijn christelijke geloofsovertuiging vind ik het belangrijk om er te zijn voor mijn mede-gelovigen en hen te begeleiden bij de uitvaart van hun dierbare. Lees meer

Dag en nacht bereikbaar
06-13896144
Ongeacht waar u verzekerd bent