Skip to main content

ODESSA BLOG

Odessa in de Duinstreek

STOMPETOREN “Naar mensen luisteren, hen helpen in verdrietige tijd; eigenlijk een stuk met hen op weg gaan, is iets wat bij mij past. Dat betekent ook de naam Odessa: reis.” Aan het woord is Debby van der Velden, directeur van Odessa uit- vaartverzorging in Stompetoren.

Meer over mij en waar ik voor sta

Onlangs werd aan mij gevraagd een stukje te schrijven over mijzelf en Odessa uitvaartverzorging in het maandblad van de Evangelische Kerk in Alkmaar. Het thema van de editie was ‘LEEF’.

De eerste stappen bij een overlijden

Laatst vroeg een vriendin mij ‘wat moet ik eigenlijk doen als mijn moeder zou overlijden, wat moet ik dan als eerste doen?’ Is er niet een stappenplan hiervoor?’ Als je nooit met overlijden van dichtbij te maken hebt gehad is het zo onbekend wat er op je afkomt.

Het Sint Liobaklooster in Egmond Binnen

Onlangs was ik bezoek bij het Sint Liobaklooster in Egmond Binnen. Vanaf de doorgaande weg gaat er een smal en onverhard pad naar het klooster dat verscholen in een ‘bos’ ligt. Ik had afgesproken met hoofdzuster E. om te praten over afscheid en uitvaart en om elkaar gewoon eens te ontmoeten en te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Ambachtelijk werk gemaakt door het Sint Liobaklooster

Laatst vertelde ik over mijn bezoek aan het Sint Lioba klooster in Egmond Binnen en hoe bijzonder ik dat ervaren heb, maar dat was niet alles.

In het klooster gebeurt nog veel meer.