Skip to main content

Bezoek aan het Sint Liobaklooster in Egmond Binnen

Onlangs was ik bezoek bij het Sint Liobaklooster in Egmond Binnen. Vanaf de doorgaande weg gaat er een smal en onverhard pad naar het klooster dat verscholen in een ‘bos’ ligt.

Ik had afgesproken met hoofdzuster E. om te praten over afscheid en uitvaart en om elkaar gewoon eens te ontmoeten en te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. En tuurlijk wordt er dan ook over geloof gesproken en werd ik uitgenodigd om het middaggebed bij te wonen. Een hele nieuwe ervaring voor mij: de stilte, de rituelen, zang in Latijn.

Ik dacht eigenlijk dat ik een toeschouwer kon zijn, maar dat was niet zo, gelukkig stond iemand naast mij bij wie ik kon afkijken zodat ik op het juiste moment kon buigen of draaien en ze naar het altaar kon volgen om de hostie te ontvangen. Dit alles gebeurde in een serene en eerbiedige sfeer, dat wel een indruk op me maakte.

Mooi om een keer mee te maken en ik zal zeker deze bijzondere ontmoeting niet gauw vergeten!

Zou ik ze een keer terug kunnen uitnodigen in ‘mijn’: niet zo stille, 6 koppige band met elektrische gitaren en drum, vlotte en luide gezangen kerk? Dat zou ik wel leuk vinden…

Debby van der Velden
Mijn naam is Debby van der Velden, geboren op 26 september 1965 in Los Angeles. In 1972 is ons gezin   Lees meer

Dag en nacht bereikbaar
06-13896144
Ongeacht waar u verzekerd bent