Skip to main content

Dienstenverzekering

Een natura- of een dienstenverzekering levert een pakket van diensten en goederen, in ruil voor de betaalde premie. 
Er is hierin weinig tot geen keuze, wilt u toch andere keuzes maken dan worden er extra kosten berekend. 
Een pakket aan diensten en goederen bestaat over het algemeen uit: het regelen en verzorgen van de uitvaart, overledenezorg, een nette eenvoudige kist, plusminus 25 tot 50 rouwkaarten uit een standaardcollectie en een zwarte rouwauto. Ook de aula voor de afscheidsplechtigheid is meestal bepaald met een standaard tijd voor de plechtigheid en koffiekamer.

Als u besluit zelf een uitvaartverzorger te kiezen, en dus niet een toegewezen uitvaartleider door de verzekering  (dit kan en mag geen enkele verzekeraar u verbieden) dan keert de verzekeraar een bepaald bedrag uit in plaats van dat zij zelf de diensten levert. 
Het is goed om te informeren hoe hoog het bedrag is wat zij uitkeren.

Kapitaalverzekering

Een kapitaal- of sommenverzekering keert het verzekerde bedrag uit aan de nabestaanden of aan de uitvaartondernemer. Als nabestaande kunt u aangeven naar wiens rekening het overgemaakt kan worden.
Er zijn ook polissen waarbij er alleen aan de uitvaartonderneming uitgekeerd wordt. Er polissen waarbij het uitgekeerde bedrag alleen bestemd is voor een uitvaart, maar ook polissen waarbij het uitgekeerde bedrag vrij te besteden is.

Mocht u een verzekering afsluiten laat u dan goed informeren en vraag door!

Zoals bij de dienstenverzekering bent u ook met een kapitaalverzekering vrij om een uitvaartondernemer te kiezen die u wilt; ook al staat er op de polis een uitvaartondernemer die u moet bellen bij overlijden.

Indien gewenst kan ik vooraf bij beide verzekeringsvormen informatie opvragen over de voorwaarden en het verzekerd bedrag en te zijner tijd  voor u de afwikkeling van de polis verzorgen.